Projekti


U spomen Janiki


Nakon osnivanja u februaru, Udruženje već 15 i 16 juna 2001. godine, organizuje 2 humanitarna koncerta sa ciljem prikupljanja sredstava za podizanje spomenika. Koncerti su se zvali „U spomen Janiki Balažu“, a održani su na sportskom terenu Sokolskog doma u Novom Sadu.

Likovna kolonija “SUSEK”


Do sada su održane dve kolonije. Umetnička dela se uglavnom koriste kao nagrade na festivalu „Bisernica Janike Balaža“. Od 5-9.10.2005. nam je u planu da po treći put organizujemo „Susek 2005“.

„Čovek od zvezda“ veče posvećeno MIki Antiću


Udruženje „Tamburica Janike Balaža“, u saradnji sa „Pozorištem mladih“ je u junu mesecu ove godine organizovalo poetsko – scensko veče, posvećeno našem velikanu, pesniku Miki Antiću. Veče je održano pred prepunom salom „Pozorišta mladih“ u Novom Sadu.

100 tamburaša i škola tamburice


„Leti pesmo“ – koncert 100 tamburaša, je predlog i neostvarena želja za jednim takvim spektaklom, ali nada i dalje ostaje. Takođe neostvarena želja je i „školica tambure“, gde bi Janikini naslednici (dok još mogu) preneli svoje znanje i bogato iskustvo, talentovanoj deci.

Spomenik Janike Balaža


Prvi osnivački cilj je ostvaren. Spomenik Janike Balaža simbolizuje dobrodošlicu, svih dobronamernika koji dolaze u Novi Sad sa Petrovaradinske strane.