Osnivači


Joe

Nikola Novaković – Džo, predsednik

Nastavnik fizičkog vaspitanja. Dugogodišnji sportski radnik, trener sportske gimnastike i organizator rekreacije. Trenutno vodi sedište Udruženja, odnosno „Bircaus Joe“.

 

Zdenko Obad Šćitaroci

Muzičar, svira „prim“, zaposlen u Radio Televiziji Novi Sad. Sa Janikom svirao 18 godina.
Zdenko
Gruja

Radomir Grujučić – Gruja

Muzičar, svira „prim“, zaposlen u Radio Televiziji Novi Sad. Sa Janikom svirao 15 godina. 

Nikola Stojanovic – Kokola

Dipl. ing. arhitekture. Redovan profesor na akademiji umetnosti u Novom Sadu.Kokola

Sedište


Tabla ne ulazu u klub


„Bircaus Joe“ je zvanično sedište Udruženja građana „Tamburica Janike Balaža“. Nalazi se u dvorištu (na sportskim terenima) Sokolskog doma, odnosno bivšeg Društva za fizičko vaspitanje i rekreaciju „Partizan I“, u Novom Sadu ul. Danila Konstantina br.4. Vlasnik „Bircausa Joe“, a ujedno i predsednik Udruženja je Nikola Novaković-Džo. Bio je zaposlen u „Partizanu I“, gde je 30 godina radio prvo kao trener sportske gimnastike, a kasnije kao organizator rekreacije. U ugostiteljske vode se upustio 1993. godine, kada se praktično i rodila ideja o Udruženju. Radio Novi Sad je u neposrednoj blizini, tako da su svi postali Džoovi gosti. Sedam godina je trebalo da se ideja i ostvari, Udruženje zvanično registruje i odredi sedište. A gde bi bilo Janikino sedište nego u kafani, gde je i inače proveo ceo svoj život.

Ovo nije restoran ili kafić, ali nije ni obična kafana.Pored neizbežne „crte“, na koju mnogi piju, a gazda kuka, ovde se dešavaju i druge lepe stvari u organizaciji „Bircausa Joe“, odnosno Džoa: Turnir u malom fudbalu, takmičenje u pecanju, pikadu, lorumu, preferansu, organizuju se muzičke i poetske večeri, večeri posvećene Miroslavu Miki Antiću...

Turnir u malom fudbalu Novosadskih Radio stanica, „Bircausa Joe“  i Ekološkog pokreta iz Novog Sada, organizovan je 5 godina. Svrha turnira je bila presvlačanje asfvaltne košuljice preko rukometnog i odbojkaškog terena, koji su bili u užasnom stanju. Upornost i trud su se isplatili. Sokolsko društvo „Vojvodina“  sada ima solidnu podlogu na svojim sportskim terenima. Poslednje godine pred finalni susret, odigrana je utakmica čiji su akteri bili isključivo gosti koji dolaze kod Džoa, ali sa posebnim pravilima. Nije smelo puno da se trči, za žuti karton je moralo da se popije jedno piće, a za crveni nema pića do kraja dana. Pretpostavljate da je najviše bilo žutih kartona

Pecanje je omiljeno, a takmičenja se održavaju i dan danas, sa zavidnim brojem učesnika i redovnim proglašenjem rezultata i dodelom nagrada i priznanja. Jedne godine za malo da pobedi najmanja riba, jer je takmičar u nju nagurao prilično „olova“, ali otkriven je na vreme i bio ............... Inače sve manifestacije i takmičenja se završavaju trećim poluvremenom, što je među članovima vrlo popularno.

  ETO TO JE SEDIŠTE.

  • Pobednici sa nagradama
  • Uspešno pecanje 1995. godine
  • Ekipa Bircauza u malom fudbalu