IV Međunarodni festival “Bisernica Janike Balaža”


Ansabl "Zorule"

“TAMBURAŠI ZA DUŠU” - pobednici

Obzirom da smo prvi put dobili značajnija sredstva, mnogo lakše i sa mnogo više elana smo pristupili organizaciji festivala. Po oceni svih medija, stručnjaka i publike u sali studija „M“, ovo je bio najkvalitetniji i najbolje organizovan festival do sada. To nam je ujedno pokazatelj da radimo pravu stvar i da moramo istrajati, mada je do sada put bio veoma trnovit i mukotrpan.

Uprkos svemu svi članovi Udruženja su radili sa velikim entuzijazmom i apsolutno volonterski. Rezultat toga je ušteda od koje smo kupili kompjuter, te smo sada u prilici da Vam predstavimo i svoj sajt. Još kod I „Bisernice“ je donešena odluka da na našem fetivalu moraju pobeđivati samo i isključivo najbolji, bilo odakle da oni dolaze. Tako je i bilo sve ove četiri godine i mi smo na to ponosni. Ponosni jer Udruženje vode dobri i kvalitetni ljudi, kao što je uostalom i Janika bio. Potvrda tome je i recimo poslednji festival, gde je pobedio orkestar koji je prvi nastupao, što inače nije čest slučaj.

U revijalnom delu, za razliku od prošlih godina gde su učestvovali vokalni solisti, ove godine su nastupili bivši pobednici i osvajači III mesta. Dakle, u zajedničkom nastupu ansambl „Zorule“ iz Novog Sada i „Triola“ iz Osijeka, su publici priredili nezaboravne trenutke. Takođe neuobičajeno je i to, što je tradicionalnih „Osam tamburaša s Petrovaradina“, na kraju sa svim učesnicima otpevao amater, Nikola Novaković-Džo.

Danilo Ninkovic

Danilo Ninković - pobednik

BATOREK

TO “ BATOREK” - Osijek

BANJA LUKA

TO “ BANJA LUKA”

Džo - osam tamburaša s’    Petrovaradina

Džo - osam tamburaša s’ Petrovaradina


Učesnici


1. TO „TAMBURAŠI ZA DUŠU“ Županja

- I nagrada u konkurenciji orkestara

2. TO „LIMSKI BISERI“ Bijelo Polje
3. TO „LOLA“ Beograd, voc. Biljana Ćirović
4. TO „BANJA LUKA“ Banja Luka, voc. Stanimir Petrović – Lale

5. TO „ROMANSA“ Novi Sad

- II nagrada u konkurenciji orkestara

- I nagrada u konkurenciji primaša, Danilo Ninković

6. PTŠ „ BATOREK“ Osijek

- II nagrada u konkurenciji primiša, Franjo – Slavko Batorek

7. TO AKUD „SONJA MARINKOVIĆ“ Novi Sad

- III nagrada u konkurenciji primaša, Branimir Jovanović

8. TO „RAVNICA“ Subotica